ENA Board Meeting, Thursday, Oct. 15th 7-9 PM via Zoom

To access the meeting, email vicepresident@eastmorelandpdx.org on Oct. 15th by 5:30 PM.

DRAFT AGENDA (click here for a printable PDF)

6:55   Sign-in, participant identification (5 minutes)

7:00   Introductions   

7:05   Approval of Agenda – Board

7:07   Approval of Meeting Notes – Review and adoption of September minutes.  Dinah Adkins

7:10  Commissioner Amanda Fritz. Parks Levy, Police Reform, Water Bureau Report, ENA greenspaces maintenance concerns, (25 min) (questions for Fritz)

7:35 Green Spaces Maintenance Funding Task Force – Contribution factors and assessment–Todd Bauman (5 min)

7:40 Board Retreat Phase 1 Update Alison Derse and Dianne Levinson (5 min)

7:45 Halloween Guidance – Request forguidance for those wishing to pass this year.Officers (5 min)

 7:50 Quarterly Report and upcoming 2021 Budget Process -David Dowell (10 min)            

8:00 Committee Reports

  • 8:00 Land Use Committee –  Rod Merrick (12 minutes)
    • Notices and requested comment from City:
    • Questions about RIP Status(from prior meeting and meeting notes)
    • Land Use – New Issues Discussion
  • 8:12 Communications Committee Report – Joe Dudman, Andy Payne (3 min)
    • Website update
    • Enewsletter: Communicating agenda and adopted minutes
    • Facebook and eblast and eNewsletter assignments
  • 8:15 Eastmoreland Garden –Committee, City, and Contractor responsibilities –  Linda Hannan (10 min)
  • 8:25 Schools Committee- Alison Derse and George Bengtson(5 min)
  • 8:30 Development Committee Task Force – Funding approval –  Matt Timberlake, Paul  Henson (5 min)
  • 8:35 Transportation/Parking/Sidewalks – Slow and Safe Streets.Russ Monson (5 min)
  • 8:40 Welcoming Committee – Alison Derse (3 min)
  • 8:43 Historic District: SHPORule making update (2 minute)
  • 8:45 SEUL Board Report –  volunteer opportunity….Christian Solsby   (5 min)
  • 8:50 SEUL Board Report Tree Committee – Jerry Beatty and Matt McGraw. (5 minutes)
    • 100 Tree for 100 years Annual Meeting presentation plan
    • Large canopy tree implementation update and recalibrate funding
  • 8:55 Reed College Place Committee –  RCP Sprinkler and turf repairs and improvements Robert McCullough

9:00       Final Comments and Adjourn

Agenda Requests for November Meeting: To request a topic for listing on the Draft Agenda, please contact communications@eastmorelandpdx.org 14 days prior to the Board Meeting date. To receive notice of the agenda by email, please go to the ENA webpage eastmorelandPDX.org, scroll down and enter your name and email. In accordance with our 2018 Communications Policy, this email list is used only to communicate with our members. Thank you.

Meetings on the Reed College Campus have been cancelled indefinitely due to campus closure.

Request for All Committee Chairs:

In the interests of reserving more Board meeting time for discussion and simplifying minute-taking, the ENA officers are requesting that committee chairs provide written summary reports 36 hours prior to the meeting for distribution by the secretary. Please include a series of bullet points or narrative of information concerning your committee including any action needed by the Board. These reports will be compiled and distributed to you 24 hours prior to the meeting along with the previous meeting’s minutes. You’ll be able to have a preview of the details of committee’s work in advance of the Board meeting and reflect on thoughts or questions you may have.